Vogelzang, Tilburg

Home » Portfolio Items » Vogelzang, Tilburg

23 appartementen en 4 groepswoningen Vogelenzang

De locatie is gelegen aan de rand van een woonwijk, in een blok met aan beide zijden van de planlocatie scholen en een gymzaal op het binnenterrein. De tegenover gelegen woningen aan de Don Sartolaan zijn 2 lagen met een kap. Aan de Vogelenzang ligt een groen gebied met veel bomen. Omdat de ruimte op de kavel beperkt is volgt de rooilijn van de nieuwbouw zoveel mogelijk de kavelgrens. Het 3-laagse woongebouw heeft een entree aan de Don Sartostraat voor de groepswoningen die gehuurd worden door Thebe en een entree aan de Vogelenzang voor de woningen. Parkeren gebeurt zowel in het openbare gebied, als op het eigen binnenterrein aan de achterzijde van het complex. Architectonische uitwerking Het programma bestaat uit 23 stuks 2-kamer appartementen met een galerijontsluiting. De appartementen zijn voornamelijk georiënteerd op de zuid- en westzijde. Het deel van Thebe, bestaande uit 2 lagen met elk 2 groepen van 7 cliënten heeft een corridor ontsluiting en een oriëntatie op de oost- en westzijde. De groepswoningen hebben een tuin op de begane grond, en een dakterras op de verdieping. De gevels zijn uitgevoerd in een gemêleerde baksteen met licht voegwerk en aluminium kozijnen. De grote gevelopeningen en insnoeringen t.p.v. de balkons, geven maat en schaal aan de gevellengte. Een hoge pui over 2 lagen biedt ruimte aan een grote, lichte entree. De gevels aan het binnenterrein zijn afgewerkt met een lichte houten beplating en glazen balustrades

 

 

 

 

 

 

 

.

Partners:
Architect:Luijten Smeulders architecten
Aannemer: Huybregts relou
Systeem Reynaers CS 68 & CW50 & CP130